Premierul a fost întrebat de jurnalisti, la finalul sedintei de sambata a noului Guvern, daca intentioneaza sa aprobe o ordonanta de urgenta prin care sa mentina la un nivel redus si pentru anul viitor indemnizatiile directorilor din companiile de stat.

"Daca nu ma însel este deja în ordonanta pe care am dat-o saptamana trecuta. Daca mi-a scapat, sigur intra (în sedinta urmatoare a Guvernului-n.r.), ca nu ia nimeni mai multi bani de la 1 ianuarie, pentru ca nu avem în buget si nici n-am în intentie în ceea ce priveste salariile din companiile de stat", a precizat premierul, potrivit Mediafax.

În 2009, Guvernul a hotarat ca indemnizatiile membrilor Consiliilor de Administratie din companiile de stat si regiile autonome sa fie reduse drastic, la un nivel de 1% din salariul directorilor acestor societati.

În acelasi timp, salariile directorilor de companii de stat au fost diminuate la nivelul indemnizatiei unui secretar de stat, de la 20.000-28.000 lei la 4.800 lei.

Ulterior, Guvernul a decis ca aceasta plafonare va fi mentinuta si în anii urmatori, respectiv 2010 si 2011.

La finalul anului trecut, Executivul a decis sa prelungeasca si pentru acest an perioada de plafonare a indemnizatiilor acordate directorilor generali din companiile de stat la nivelul remuneratiei unui secretar de stat, de la 20.000-28.000 lei la 4.800 lei. Decizia nu a vizat însa si remuneratia angajatilor aflati în organigrama sub directorii generali, astfel ca s-a ajuns la cazuri în care salariile acestora sunt mai mari decat cele plafonate ale directorilor generali.

În vara, premierul Ponta a anuntat ca salariile directorilor din companiile de stat vor fi limitate la nivelul veniturilor directorului general sau al managerului, deoarece exista cazuri în care remuneratia acestor angajati este mai mare decat cea a directorilor generali.