Idea Bank (fosta Romanian International Bank) a fost preluată în anul 2014 de către Getin Holding, unul dintre cele mai mari grupuri financiare din Polonia.

La sfârşitul lunii iunie, Idea Bank România avea în portofoliu active în valoare de 546,5 milioane de euro, cu 6% sub nivelul consemnat la sfârşitul anului 2019.

Getin a indicat că în România nu există o creştere semnificativă a provizioanelor pentru riscurile de creditare, datorită ofertei de produse destinate în principal clienţilor cu venituri ridicate.

Getin Holding a finalizat preluarea Romanian International Bank (viitoarea Idea Bank) la finalul anului 2013, devenind acționar unic. RIB era deținută anterior de Daniel Roberts și fosta sa sotie, Florina Roberts, cetățeni americani. Cei doi aveau fiecare câte 44,7% din acțiuni.

Grupul Getin Holding desfăşoară activităţi operaţionale în 5 ţări, la nivelul a 7 industrii (servicii bancare, leasing, intermediere financiară, consultanţă contabilă, finanţarea asistenţei medicale publice şi a unităţilor administraţiei publice locale, comerţ şi gestionarea creanţelor şi a factoringului). Acţiunile Getin Holding sunt listate la bursa din Varşovia din 2001.