Orlesky, cu o experienta bancara de peste 20 de ani in peste 10 tari, si-a inceput cariera la Royal Bank of Canada. Anterior venirii la RIB, a ocupat o pozitie similara in cadrul Belarusian Bank for Small Business, banca membra a Getin Holding Polonia.  A absolvit Facultatea de Comert din cadrul Queen’s University at Kingston - Canada si are un MBA la University of Toronto, din 1996. 

"Vom implementa modelul de business al grupului Getin Holding, iar dezvoltarea produselor RIB la standardele grupului si nevoile pietei locale va ramane o prioritate, banca orientandu-se in principal catre zona de retail si small business. Romanian International Bank S.A va trece printr-un proces de rebranding, va deveni Idea Bank si isi va muta sediul central in Hermes Business Campus", a declarat Orlesky.

Pozitiile de vicepresedinte executiv in RIB sunt ocupate de Anca Elena Cernat, fost director executiv pentru firme mici in cadrul Bancpost, Radu Vasilescu, care a condus directia de restructurare si recuperare de creante la Volksbank si Mioara Popescu, vicepresedinte al RIB din anul 2008. 

Cernat are o experienta de peste 14 ani in domeniul financiar bancar, cu o diploma MBA Romano-Canadian certificat HEC Montreal la Centrul de Studii in Administratie Internationala al University of Ottawa. 

Popescu a absolvit Facultatea de Planificare si Cibernetica Economica, un program de masterat in Managementul Proiectelor si cursuri de specializare in banking in tara si strainatate. Ea lucreaza in RIB de 12 ani, anterior fiind director al retelei de distributie in cadrul unei banci de top 5. 

Vasilescu, absolvent al Institutului Politehnic Bucuresti si cu o diploma de master in banking si finante.are o experienta de peste 23 de ani in domeniul financiar-bancar, lucrand la Volksbank, ING Pensii, KPMG sau Alpha Bank. 

Getin Holding a finalizat preluarea RIB la inceputul lunii decembrie a anului trecut, devenind actionar unic.

Grupul este prezent pe pietele din Polonia, Rusia, Ucraina, Belarus, fiind controlat de omul de afaceri Leszek Czarnecki. 

RIB era detinuta anterior de Daniel Roberts si fosta sa sotie, Florina Roberts, cetateni americani. Cei doi aveau fiecare cate 44,7% din actiuni. 

Grupul polonez a anuntat in mai un acord cu Volksbank Leasing International privind preluarea diviziilor din Romania si Polonia ale companiei austriece pentru 163 milioane zloti (38,9 milioane euro).