Evenimentul a oferit posibilitatea reprezentantilor companiilor de a discuta direct cu autoritati si institutii de profil. Workshop-urile si seminariile sustinute de catre expertii din domeniu si-au propus sa contribuie la sprijinirea unui mediu competitiv prin dezvoltarea spiritului antreprenorial.

Forumul IMM 2012 a fost inaugurat in prezenta prim-ministrului al Romaniei, domnul Mihai Razvan Ungureanu, a reprezentantilor institutiilor si organizatiilor publice si private de profil, care s-au aflat timp de trei zile fata in fata cu reprezentanti ai IMM-urilor din toata tara.

Pe parcursul dezbaterilor, au fost atinse subiecte si teme generale precum:  “Atitudini pentru a da curaj antreprenorilor romani” “Stimularea accesului la finantare”  “Incurajarea spiritului creativ si inovator al IMM-urilor si cresterea competitivitatii acestora” “Dezvoltarea antreprenoriatului romanesc in randul tinerilor” “Antreprenoriatul feminin”  “IMM-urile, partener si contribuitor in relatia cu statul” “ Romania - Brand antreprenorial”.

Aflat la prima editie, IMM Forum 2012 a reunit un numar de 22 expozanti, auditoriul inregistrand peste 500 de reprezentanti din mediul de afaceri romanesc.