Imediat dupa publicarea acestor informatii, actiunile Apple au crescut cu peste 2%, pana la 92,50 dolari, in schimburile care preced deschiderea Bursei de la New York, dupa ce de la inceputul anului si pana vineri au scazut cu 14%.

Cel mai probabil, Warren Buffett a considerat ca a aparut o oportunitate de cumparare in urma scaderilor inregistrate recent de actiunile Apple.

In schimb, in luna aprilie un alt mare investitor, Carl Icahn, a decis sa isi vanda actiunile Apple ca urmare a ingrijorarilor referitoare la atitudinea Chinei fata de compania americana, iar saptamana trecuta investitorul David Tepper a facut acelasi lucru ca urmare a scaderii valorii actiunilor Apple.

Pozitia detinuta de Berkshire Hathaway la Apple apare intr-un raport trimestrial remis catre Autoritatea de Control a Pietelor Financiare din SUA (Securities and Exchange Commission - SEC), o obligatie pentru investitorii care gestioneaza active de peste 100 de milioane de dolari. Raportul precizeaza numarul actiunilor pe care le detin si valoarea fiecarei participatii la finele trimestrului, astfel incat nu este clar daca Warren Buffett a continuat sa cumpere actiuni si dupa terminarea primului trimestru.

Datele din raport mai arata ca Berkshire Hathaway si-a majorat participatia la Visa, dar a vandut aproape toate actiunile pe care le detinea la Procter & Gamble si AT&T.

In ultimii 50 de ani, Berkshire a cumparat mai multe zeci de companii in diferite sectoare variind de la asigurari la companii de transport feroviar in conditiile in care Warren Buffett recomanda diversificarea investitiilor in afaceri capabile sa asigure o crestere constanta a veniturilor pe termen lung.