"Vom prelungi facilitatile fiscale pentru profitul reinvestit. Aceasta facilitate expira la finalul acestui an si o vom prelungi pentru cei care reinvestesc profitul", a precizat Dragu, citata de Agerpres.

Scutirea de impozit pe profitul reinvestit a intrat in vigoare la data de 1 iulie 2014 si era prevazuta pentru un an si jumatate. In aceasta perioada, agentii economici sunt scutiti integral de la plata impozitului pentru profitul reinvestit in echipamente tehnologice, respectiv masini, utilaje si instalatii de lucru.

Ministrul Finantelor a precizat, de asemenea, ca se pregatesc "simplificari pentru mediul de afaceri", in privinta fiscalitatii, dar si un pachet de reducere a evaziunii fiscale.

"Pregatim simplificari pentru mediul de afaceri si pregatim un pachet de reducere a evaziunii fiscale, ceea ce este o veste buna pentru mediul de afaceri, pentru ca oferim acele conditii egale de piata pentru toti participantii. Pentru mediul de afaceri e foarte importanta predictibilitatea fiscala. Deci taxe majore nu vor fi modificate. De fapt, taxele, in general nu vor fi modificate (...) Dar pregatim ceva imbunatatiri, ceva simplificari", a spus Anca Dragu.