Urmare a selectiei realizate de agentia daneza, specialistii Bitdefender implementeaza solutiile Bitdefender GravityZone Security for Virtualized Environments (SVE), GravityZone Security for Endpoints si Cloud Security for Endpoints (Small Office Security) in ministere si alte institutii publice din Danemarca.

"Inainte de a fi selectati de agentia daneza, aveam deja municipalitati dar si companii private din Danemarca in portofoliul de clienti, ce alesesera solutiile Bitdefender atat datorita securitatii de top oferite cat si datorita solutiilor unice dedicate mediilor virtualizate, ce reduc consumul de resurse si costurile asociate mentenantei", a declarat directorul de vanzari pentru Danemarca si Tarile Scandinave in cadrul Bitdefender, Brian Ziegler, intr-un comunicat.

Potrivit contractului, Bitdefender furnizeaza Guvernului Danez protectie impotriva virusilor, tentativelor de phishing, amerintarilor de tip ransomware si impotriva altor amenintari ce vizeaza terminale de tip PC/laptop indiferent de sitemul de operare, pentru toate tipurile de servere, precum si pentru terminale mobile precum Android si iPhone.

Pachetul cuprinde si o solutie pentru email precum si o solutie de scanare a traficului in retea.

Securitatea infrastructurilor IT virtualizate de mari dimensiuni, apartinand statului danez e realizata cu solutia Bitdefender GravityZone Security for Virtualized Environments (SVE), solutie compatibila cu toate tipurile de hipervizoare (tehnologie ce sta la baza virtualizarii), si care rezolva provocarile traditionale legate de mediul cloud, oferind avantaje semnificative in termeni de securitate, consum redus de resurse si un timp mai redus dedicat mentenantei.

Din consola centrala a GravityZone, institutiile ce implementeaza solutia in cadrul Guvernului Danez pot gestiona toate dispozitivele mobile sau fixe si toate tipurile de clienti virtuali si servere.

Brandul Bitdefender a fost lansat in 2001, prin redenumirea antivirusului AVX, produs si comercializat de Softwin. In 2007, divizia Bitdefender s-a desprins de grupul de firme Softwin.