Cu o experienta de peste 15 ani in industria farmaceutica, Barbara Cygler (41 de ani) s-a alaturat GSK Romania in aprilie 2012 in rolul de Business Unit Director pentru divizia Retail, ulterior fiind numita Specialty Care Business Unit Director, scrie Mediafax.
 
Anterior venirii in Romania, Barbara a avut diverse roluri in GSK Franta (incepand cu 2007), precum Respiratory&Osteoporosis Marketing Director, Sales Director Retail si Marketing & Sales Director Primary Care. Inainte de a se alatura GSK, ea a lucrat in companii farmaceutice mari, in diverse arii terapeutice precum tromboza si aterotromboza.
 
Ca General Manager al GSK Romania, Barbara va fi responsabila pentru cresterea si dezvoltarea diviziei farmaceutice a GSK. "Sunt deja familiara cu principalele probleme pe care sectorul de sanatate le are in Romania si imi asum misiunea de a continua eforturile pe care GSK le face pentru a creste accesul pacientilor la tratamente inovatoare. De asemenea, vom continua parteneriatul cu autoritatile locale pentru a implementa reforme in sistemul de sanatate si vom duce mai departe initiativele desfasurate alaturi de partenerii nostri externi", a spus Cygler.
 
De origine franceza, Barbara Cygler a absolvit Management expert degree (École Supérieure de Gestion E.S.G.), precum si un Master in Pharmaceutical Marketing.

"In ultimii doi ani am lucrat cu Barbara si stiu ca ea detine un leadership puternic pentru a face fata acestei provocari, cunoscand problemele Romaniei - exodul medicilor, accesul la medicamente inovatoare si disponibilitatea acestora, precum si sub-finantarea cronica a sistemului de sanatate, probleme ce nu sunt usoare si pentru care ea va continua efortul nostru de pana acum de a imbunatati situatia actuala", a spus Pascal Prigent.
 
GSK Romania deruleaza activitati de import, distributie si producere de medicamente. Fabrica Europharm din Brasov este insa scoasa la vanzare de la jumatatea anului trecut.
 
In decembrie 2013, GSK anunta ca a intrat in etapa de selectie a cumparatorului fabricii de medicamente de la Brasov, care se va incheia in primul trimestru al acestui an si in care vrea sa cunoasca planurile companiilor interesate pentru unitatea de productie, iar daca aceasta va esua fabrica va fi inchisa in 2015.
 
GSK a cumparat, in 1996, 65% din actiunile Europharm, companie contolata de omul de afaceri Mihai Miron si care detinea o fabrica de medicamente la Brasov. In 2003, GSK a preluat si restul de 35% din actiunile Europharm.
 
Compania a derulat si un program de reorganizare a infrastructurii logistice a distribuitorului de medicamente Europharm Distributie, care a insemnat, printre altele, inchiderea depozitului din Brasov si extinderea celui din Bucuresti. Potrivit datelor Cegedim, GSK ocupa anul trecut locul 6 pe piata farmaceutica locala, cu vanzari de 552,6 milioane lei si o cota de 4,7%.