Anunţul a fost făcut vineri, la Iaşi, cu ocazia inaugurării noului sediu, situat în centrul municipiului.

"Iaşiul este unul dintre oraşele universitare din România cu cele mai rapide dezvoltări ale segmentului de servicii IT, acesta fiind unul dintre atuurile luate în considerare de către E.ON pentru stabilirea aici a unui Centru de Cercetare, Dezvoltare şi Inovare pentru toate companiile grupului la nivel global. Oportunităţile oferite de piaţa locală a forţei de muncă pentru recrutarea de programatori înalt specializaţi şi experimentaţi au reprezentat un alt argument forte pentru E.ON în luarea deciziei de extindere a activităţilor în cadrul unor planuri pe termen lung. Media de vârstă a specialiştilor angajaţi este de 30 de ani, iar compania desfăşoară şi programe de internship prin care doreşte să atragă tinerii talentaţi încă de pe băncile facultăţii. Pentru a susţine planurile pe termen mediu şi lung, începând cu luna iunie, compania şi-a relocat birourile într-o clădire modernă, situată în centrul municipiului Iaşi. În cadrul MCM Center Office, cunoscut şi sub denumirea Hala Centrală, angajaţii vor beneficia de spaţii generoase şi prietenoase, vor avea locuri special amenajate pentru relaxare şi socializare şi vor avea acces la toate facilităţile de ultimă oră aferente clădirilor de birouri", se menţionează în comunicat.

Estimările reprezentanţilor companiei arată că planul de dezvoltare a activităţii va atrage triplarea numărului de angajaţi, de la circa 100 de persoane în prezent la aproximativ 400, în următorii doi ani.

E.ON Software Development a fost înfiinţată în anul 2017 într-o atmosferă similară unui start-up cu scopul de a dezvolta proiecte strategice la nivelul grupului E.ON, de a susţine diverse proiecte, soluţii şi idei din zona digitală menite să optimizeze activităţile companiilor şi să reducă costurile.

Construită pe model Agile, ESD furnizează dezvoltări software şi soluţii IT necesare activităţii curente de business pentru 230 de companii din 13 ţări. Proiectele derulate acoperă zone precum IoT, Home Energy Management System, Predictive Maintenance, Customer Identity & Access Management etc.

Grupul german E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie, având în România o prezenţă consolidată de-a lungul a circa 14 ani. Companiile-fanion ale grupului sunt Delgaz Grid şi E.ON Energie România, acestea desfăşurând activităţi de distribuţie, respectiv de furnizare a energiei pentru circa 3,1 milioane de clienţi.

Delgaz Grid este prima companie integrată de distribuţie a gazelor naturale şi electricităţii din România, având în operare, în jumătatea de nord a ţării, o reţea de gaze naturale naturale de circa 22.650 km, care alimentează peste 1.000 de localităţi, respectiv o reţea de energie electrică în lungime de peste 81.500 km, care deserveşte 2.500 de localităţi.

De la intrarea pe piaţa din România, grupul E.ON a investit circa 1,6 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor. Totodată, valoarea contribuţiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la două miliarde de euro.