Compania, intrata in insolventa la finele anului 2011, a anuntat, intr-un comunicat, ca 2014 a fost primul an cu profit de la inceputul procedurii de reorganizare, castigul fiind estimat la 500.000 euro.

Totodata, cifra de afaceri, pe piata interna si externa, s-a plasat la peste 100 milioane de lei.

Potrivit informatiilor raportate la Ministerul Finantelor, Fornetti Romania a avut in 2013 o cifra de afaceri de 70,5 milioane lei si pierderi de 5,6 milioane lei.

"Compania a respectat planul de reorganizare, nu a acumulat datorii noi si a redus sub jumatate nivelul datoriilor fata de 2011. Planul de reorganizare se va finaliza pe data de 31 mai 2015, cu sanse ridicate de a iesi din reorganizare", se arata intr-un comunicat al lantului de patiserii.

Vanzarile pe piata locala au crescut cu 7% anul trecut, la 6.700 de tone, avansul fiind sustinut inclusiv de deschiderea unor magazine noi.

"Partenerii aflati in sistem au beneficiat de posibilitatea deschiderii de noi magazine fara achitarea taxei de franciza", potrivit sursei citate.

In retail au fost incheiate parteneriate cu cele mai importante retele de magazine, mai arata Fornetti.

Pe de alta parte, anul trecut au fost introduse sapte produse noi si au fost dezvoltate cercetarile pentru o noua tehnologie de preparare.

Fornetti Romania, cu sediul in Timisoara, a fost infiintata in anul 2001 prin intermediul unui parteneriat cu Fornetti Kft. din Ungaria. Compania a devenit master-francizor pentru aceasta marca in Romania, dupa ce initial a avut activitati de distributie a produselor de patiserie. Firma are o fabrica in apropiere de Timisoara.