Potrivit Biroului de presa al Tribunalului Arad, "prin sentinta din 21 martie, data in dosarul 3316/108/2012, s-a dispus intrarea in faliment a SC Aradeanca SA, la cererea debitorului", informeaza Mediafax. Conform sursei citate, urmatorul termen de judecata va fi 15 mai, cand vor continua procedurile.

"Procedura de intrare in insolventa a fost deschisa la cererea debitorului, la 17 mai 2012", a precizat Tribunalul Arad. Contactat, joi, de Mediafax, administratorul special al fabricii, Octavian Finata, fost presedinte al Consiliului de Administratie, a declarat ca brandul "Aradeanca" nu se va pierde, iar productia va continua.

"Chiar si in acest moment, cei 28 de angajati sunt la munca, iar productia de jucarii nu a fost oprita. La incheierea procedurii de faliment, activitatea va continua int-o alta forma organizatorica si juridica. Se va infiinta o noua societate comerciala care va prelua si brandul", a spus Finata.

Conform sursei citate, fabrica are contracte pentru tot anul 2013, semnate cu parteneri romani, si produce papusi si obiecte de decor pentru gradini.

Administratorul fabricii a spus ca datoriile acumulate sunt de peste 1,4 milioane de lei, care nu au mai putut fi platite din 2011, motiv pentru care s-a cerut intrarea in insolventa.

In istoria sa de 65 de ani, fabrica aradeana a avut cel mai mare numar de angajati in 1989, peste 1.200 de persoane lucrand aici pentru producerea de papusi pentru piata interna si pentru export.

SC Aradeanca SA este detinuta de SIF Banat-Crisana (39,6%), trei actionari PAS (40%) si aproximativ 1.200 de persoane fizice care au primit gratuit actiuni in urma procesului de privatizare in masa.