Numărul locurilor de muncă ce vor fi eliminate, care variază la o ţară la alta, va depinde de activităţile locale ale Exxon şi de condiţiile de pe piaţă, a precizat grupul petrolier american, într-un context în care pandemia de coronavirus a provocat o scădere a cererii de produse petroliere şi a cotaţiei petrolului.

Perspectivele negative cu privire la preţul energiei au determinat marile companii petroliere să elimine locuri de muncă, să îşi scadă cheltuielile şi dividendele pentru a-şi reduce costurile.

În România, ExxonMobil şi OMV Petrom explorează zăcământul de mare adâncime Neptun din Marea Neagră, estimat la 42 - 84 de miliarde de metri cubi de gaze, potrivit Agerpres.

Cele două companii au participaţii egale în proiect, iar decizia finală de investiţii pentru extracţia resurselor nu a fost încă luată.

La începutul anului, Exxon Mobil a confirmat că analizează o posibilă ieşire din proiectul offshore Neptun din România, adăugând că a început să ofere informaţii potenţialilor cumpărători. Până acum, în proiectul Neptun au fost investiţi 1,5 miliarde de dolari, din care jumătate de OMV.