John Cotterell, directorul general al Endava, a explicat ca a ales extinderea in Cluj-Napoca deoarece orasul este un centru universitar important, unde exista o comunitate IT puternica. 

"Compania de servicii IT Endava a inaugurat, la Cluj-Napoca, cel mai mare centru de dezvoltare si suport din Romania, in cladirea United Business Center, unde ocupam 8 din cele 11 etaje si o suprafata de 6.700 de metri patrati. Prin mutarea in noul sediu ne consolidam operatiunile din Cluj-Napoca intr-un singur spatiu de birouri, ceea ne va permite sa mentinem ritmul de crestere al echipei cu 25% pe an. Avem aici 550 de angajati si planuim sa angajam inca 140 de specialisti IT in urmatoarele 12 luni, iar in doi ani ne-am propus sa trecem de 850 de persoane in acest sediu. Am ales extinderea in Cluj-Napoca deoarece orasul este un centru universitar important, unde exista o comunitate IT puternica", a spus Cotterell, adaugand ca investitia se ridica la circa un milion de euro. 

Endava cauta dezvoltatori software, analisti de business, ingineri suport IT, ingineri de retea, ingineri de sisteme IT, analisti service desk. 

"Specialistii nostri sunt implicati in proiecte de dezvoltare software si suport IT pentru clienti din domeniul bancar, asigurari, plati electronice, retail, telecomunicatii si media, din Marea Britanie, SUA, Germania, Romania", a spus directorul general al Endava. 

Endava este o companie de servicii IT infiintata in anul 2000, avand peste 1.600 de angajati in 11 sedii din Marea Britanie, SUA, Germania, Romania, Republica Moldova si Macedonia si o cifra de afaceri de peste 81 de milioane de euro. Compania mai are in Romania, pe langa sediul din Cluj-Napoca, unul la Iasi, unde lucreaza 270 de persoane, si unul la Bucuresti, unde sunt 280 de angajati.