Numirea a fost facuta in prima sedinta a noului CA de dupa privatizarea companiei de stat.

Cionga (58 de ani) a petrecut 12 ani in prima parte a carierei la Institutul de Fizica Atomica, iar in anii '90 a lucrat ca analist in mai multe companii. In 1999, s-a alaturat Raiffeisen Financial Advisors Romania, ca director general, coordonand proiecte de privatizare, fuziuni si achizitii. In 2004 a fost numit director general adjunct la Raiffeisen Capital & Investment.  In 2007, a fondat AZ Capital Advisors, un parteneriat specializat in consilierea in domeniul fuziunilor si achizitiior, devenind managing partner al firmei, pe care o conduce si in prezent.

Victor Cionga a detinut pe perioade limitate si functii neexecutive in consilii de administratie/supraveghere. 

Electrica a fost listata la Bursa de Valori București in iulie. Statul, prin Departamentul pentru Energie, a ramas cu 49% din actiunile companiei. Al doilea cel mai mare actionar este Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare, cu o participatie de 8,6%. 

Compania distribuie energie in trei regiuni din tara, fiind cel mai mare distribuitor din Romania, dupa numarul de clienti. 

In primele sase luni ale anului, Electrica SA a raportat venituri de 2,3 miliarde de lei (516,6 milioane de euro), cu 12% mai mici comparativ cu perioada similara a anului trecut. 

A inregistrat in primul semestru un profit net de 197 de milioane de lei (44 milioane de euro), cu 6% mai redus fata de perioada similara din 2013.