Marissa Mayer, anterior vicepresedinte tot la Google, a devenit in iulie Chief Executiv Officer (CEO) la Yahoo!.

Henrique de Castro se va alatura Yahoo! pana pe 22 ianuarie 2013, imediat ce isi incheie obligatiile fata de actualul angajator, operatorul american Google. De Castro va fi al doilea cel mai important om din cadrul Yahoo! si va raspunde direct in fata directorului general, Marissa Mayer, cu care a lucrat anterior.

"Experienta in publicitate online si succesul in structurarea si dimensionarea organizatiilor globale il fac alegerea potrivita pentru Yahoo, in contextul propulsarii afacerii in urmatoarea faza de crestere", a spus CEO-ul Yahoo!.

De Castro a detinut cel mai recent postul de vicepresedinte la Google Partner Business Solutions, unde a fost responsabil de platforme de publicitate si servicii pentru parteneri, precum cei de pe segmentul de retail.

Pachetul financiar pentru directorul adus de la Google va costa scump Yahoo, scrie MarketWatch, preluata de Mediafax. Pachetul, in mare parte format din actiuni care se acorda in functie de performante, are o valoare de aproape 57 milioane de dolari pentru urmatorii patru ani. De asemenea, de Castro poate castiga anul urmator o prima care se ridica la 90% din salariul de baza, de 600.000 de dolari.