"Din pacate, Bursa de Valori Bucuresti a beneficiat de performantele economice recente ale Romaniei intr-o masura mult mai mica decat piata de obligatiuni emise de guvernul local. Ca atare, in cazul in care schimbarea de guvern s-ar desfasura in mod dezorganizat sau ar conduce la alegeri anticipate fara vreun favorit clar, m-as astepta ca majoritatea capitalurilor speculative sa plece tot de pe piata de obligatiuni", a adaugat Ovidiu Dumitrescu.  

El a precizat ca nu se asteapta la un efect negativ accentuat in ceea ce priveste bursa locala ci, mai degraba, la o limitare a potentialului de crestere.  

"Sigur ca si investitorii pe bursa si-ar putea dori sa isi protejeze o parte din capitalurile investite, insa cresterile de anul acesta au fost, cu cateva exceptii, destul de slabe. Abia in ultimele cateva saptamani s-a putut nota o oarecare efervescenta pe Bursa de la Bucuresti. Prin urmare, nu vad un efect negativ accentuat in ceea ce priveste bursa locala ci, mai degraba, o limitare a potentialului de crestere", a subliniat Dumitrescu.  

Premierul Victor Ponta a anuntat, miercuri, la Palatul Victoria, ca isi depune mandatul de la conducerea Guvernului, dupa ce 25.000 de oameni, in special tineri, au protestat, marti, cerand demisiile premierului Victor Ponta, a vicepremierului Gabriel Oprea si a primarului sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, dupa incendiul care s-a produs vineri seara in clubul bucurestean Colectiv.