Reilly, care se afla inca in China, a contribuit la infiintarea si dezvoltarea departamentelor de vanzari care au oferit mita, a declarat la Beijing un oficial al Ministerului pentru Securitate Publica care nu si-a dezvaluit identitatea, intr-un briefing de presa.

Glaxo a anuntat intr-un comunicat ca va continua sa colaboreze cu autoritatile din China.

Investigatia din China a afectat vanzarile GSK in aceasta tara si a dus la modificarea manierei de comercializare a medicamentelor de catre grup.

Este pentru prima oara cand autoritatile din China aduc acuzatii specifice impotriva unui angajat strain de la cel mai mare producator britanic de medicamente.

"Prin acuzarea unui lider strain al unei companii mari, guvernul chinez arata ca ridica miza si demonstreaza importanta pietei interne: «Veniti aici in conditiile noastre sau suportati consecintele»", a declarat Kerry Brown, profesor de politica chineza la University of Sydney si fost diplomat britanic la Beijing.

Ancheta a fost extinsa de autoritatile chineze si la alti producatori straini de medicamente si spitale, dupa ce Ministerul Securitatii a prezentat acuzatiile aduse Glaxo, anul trecut.

Anterior, autoritatile din China au investigat si alte companii straine, din alte sectoare. In august 2013, sase companii producatoare de lapte praf , intre care Mead Johnson Nutrition si Danone, au fost amendate cu 669 milioane de yuani (107,6 milioane dolari) pentru fixarea preturilor. Patru directori ai grupului minier Rio Tinto si-au recunoscut vinovatia in 2010, pentru ca au primit mita 92 de milioane de yuani (14,8 milioane dolari).