Procesul deschis de actionarul Brockton Retirement Board a impiedicat Google sa puna in practica decizia actionarilor referitoare la cei doi fondatori. Intelegerea amiabila trebuie avizata si de justitia americana.

Modificarile in structura capitalului, anuntate pentru prima data in aprilie 2012, prevad emiterea de catre Google a unor titluri clasa C, fara drept de vot, detinatorilor de actiuni tranzactionate pe bursa.

Pe langa dublarea numarului de actiuni existente, planul Google creeaza o noua clasa de titluri, care pot fi folosite pentru achizitii sau plata angajatilor, fara sa dilueze participatiile detinute de Larry Page si Sergey Brin, de 58% in total. Desi planul a fost aprobat prin vot de actionari, implementarea a fost oprita dupa deschiderea procesului.

Acordul amiabil cu Brockton Retirement Board prevede ca Google sa compenseze actionarii in cazul in care titlurile C se tranzactioneaza la un pret mai mic decat cele listate. De asemenea, grupul a acceptat unele restrictii in privinta emisiunii de titluri categoria C.

Directorii independenti ai Google vor avea putere de decizie in cazul in care grupul vrea sa emita peste 10 milioane de actiuni C pentru achizitii, ecvhivalentul a circa 4,4 miliarde de dolari. In plus, operatorul celui mai popular motor de cautare online din lume s-a obligat sa renunte complet la actiunile clasa C, daca drepturile de vot controlate de Brin si Page scad sub 15%.