Potrivit portalului instantelor, actiunea a fost depusa marti la tribunal si are ca materie "falimentul" si ca obiect "cererea debitorului art. 66 din Legea nr. 85/2014".

Legea nr. 85/2014 se refera la procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa. Conform art. 66 din aceasta lege, Hexi Pharma cere reorganizarea judiciara sub supravegherea unui administrator special.

Primul termen al procesului a fost stabilit pentru 17 mai.

Cererea de intrare in insolventa a fost depusa in aceeasi zi in care patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, a fost audiat la Parchetul General.

Procurorii au deschis saptamana trecuta un dosar penal avand ca obiect informatiile vehiculate in spatiul public privind dezinfectantii produsi de firma Hexi Pharma. Urmarirea penala a fost inceputa pentru fapta, respectiv infractiunile de zadarnicire a combaterii bolilor si falsificarea si substituirea de alimente sau alte produse, scrie Agerpres.

Sambata trecuta, anchetatorii au efectuat perchezitii la sediul si punctele de lucru ale Hexi Pharma, precum si la 25 de unitati sanitare de pe raza a 21 de judete si din municipiul Bucuresti, de unde au fost ridicate probe si documente. Tot atunci, procurorii au facut perchezitii si la domiciliul lui Dan Condrea.