Deloitte România şi Reff & Asociaţii au asistat Haier Tech, compania românească deţinută de Grupul Haier, în acest proiect.

"Deloitte România şi Reff & Asociaţii, societatea de avocaţi membră a reţelei globale Deloitte Legal, au oferit asistenţă Haier Tech, o societate românească deţinută de Grupul Haier, în proiectul de construire în judeţul Prahova a primei fabrici de frigidere Haier din Uniunea Europeană. După ce a asistat Haier Tech în obţinerea acordului de finanţare pentru ajutor de stat, în decembrie 2019, practica de consultanţă în management a Deloitte România lucrează în prezent cu compania pentru implementarea proiectului, care presupune o investiţie totală de peste 53 de milioane de euro şi pentru care statul va oferi un ajutor în valoare de 25 de milioane de euro", a anunţat joi Deloitte România.

Echipa specializată în drept imobiliar a Reff & Asociaţii a oferit asistenţă juridică pentru negocierea şi semnarea contractului pentru construcţia fabricii de frigidere şi alte electrocasnice din localitatea Ariceştii Rahtivani, situată în judeţul Prahova.

Fabrica va avea o suprafaţă desfăşurată de 57.500 de metri pătraţi şi va fi construită de grupul Baupartner, în urma unei investiţii de peste 21 de milioane de euro. Conform contractului, lucrările vor fi finalizate şi proiectul va fi operaţional în primăvara anului 2021.

În prezent, liderii pieței sunt turcii de la Arcelik, cei care dețin marca Arctic, și care operează la Găești, în județul Dâmbovița, a doua cea mai mare fabrică de frigidere din Europa.

De asemenea, Reff & Asociaţii a asistat Haier Tech şi în vederea achiziţionării terenului de 100.000 de metri pătraţi pe care urmează să fie construită fabrica, situat în Parcul Industrial Allianso, unul dintre cele mai mari parcuri industriale din ţară.

„Cu toţii am lucrat intens pentru a construi ceea ce va deveni un pilon strategic în demersurile Haier de a-si consolida poziţia de lider la nivel mondial pe segmentul de refrigerare şi în transformarea în realitate a viziunii Haier Europe de a deveni prima opţiune a clienţilor pe nişa caselor inteligente în Europa”, a spus Alessia Ianni, Cooling Technical Operation Director la Haier Europe şi Managing Director la Haier Tech, scrie News.ro.

Deloitte este unul dintre cei mai importanţi furnizori din România de servicii de consultanţă în finanţări alternative, precum ajutoare de stat şi fonduri structurale. Deloitte furnizează la nivel global servicii de audit, consultanţă, servicii juridice, consultanţă financiară şi managementul riscului, servicii de consultanţă fiscală şi alte servicii adiacente către clienţi din sectorul public şi privat provenind din industrii variate.

Reff & Asociaţii | Deloitte Legal, una dintre cele mai importante societăţi de avocaţi din România, oferă servicii ce acoperă domeniile financiar-bancar, concurenţă, dreptul muncii, energie şi mediu, insolvenţă, consultanţă juridică de management, litigii, fuziuni şi achiziţii, sectorul public şi drept imobiliar. Reff & Asociaţii reprezintă România în reţeaua globală Deloitte Legal, care are peste 2.500 de avocaţi în 85 de ţări.