Reprezentantii Chevron in Romania au anuntat ca respecta dreptul oamenilor de a-si exprima opiniile, insa acestea trebuie facute in limitele legii. 

"Chevron confirma astazi (n.r. - sambata) suspendarea activitatilor in Silistea-Pungesti ca urmare a activiatilor protestatarilor. Prioritatea noastra este sa desfasuram aceste activitati intr-un mod responsabil fata de mediul inconjurator, in conformitate cu aprobarile pe baza carora operam si in siguranta, insa acest lucru nu poate fi posibil astazi. Respectam dreptul lor de a-si exprima opiniile, insacredem ca acesta trebuie exercitat in limitele legii", se arata in comunicatul de presa al companiei.

Chevron nu a mentionat data la care vor fi reluate lucrarile in zona. 

Circa 400 de persoane au declansat sambata un protest, pe marginea drumului Vaslui-Garceni, fata de intentia Chevron de a amplasa in zona prima sonda de explorare a gazelor de sist din judetul Vaslui.  Protestatarii, in majoritatea lor localnici, dar si din alte orase precum Iasi, Bucuresti, Brasov, Sibiu, s-au adunat pe terenul proprietate privata al unei persoane fizice din comuna Pungesti, vizavi de suprafata de teren luata in concesiune de catre Chevron. La un moment dat, au trecut drumul judetean si au ajuns in poarta suprafetei ingradite, detinuta de catre Chevron, o parte dintre ei intrand pe terenul companiei petroliere si aruncand cu pietre in camioanele frmei angajate de catre Chevron.  Oamenii au inceput sa traga de gardurile imprejmuitoare reusind sa le darame aproape in totalitate.

Luni, Chevron a inceput lucrarile pentru amplasarea primei sonde de explorare a gazelor de sist la Silistea-Pungesti, ziua fiind marcata de proteste ale localnicilor, care au incercat sa impiedice accesul utilajelor companiei, si incidente intre acestia si jandarmi.

In 3 octombrie, compania a obtinut autorizatie de construire pentru amplasarea acestei sonde.