Cel mai nou trend in gastronomie cucereste bucatarii de top ai lumii
Bucatariile spaniole si coreene au facut loc mai nou bucatariei peruane, scrie Wall Street Journal. Aceasta gastronomie, rezultatul a 500 de ani de influente spaniole, africane, japoneze si chineze, a trezit recent interesul tuturor marilor bucatari ai lumii.
Statisticile arata ca in New York, San Francisco, Miami , Los Angeles, Boston si Philadelphia exista acum de patru ori mai multe restaurante peruane decat in urma cu 10 ani, noteaza Ziarul Financiar.
Saptamana trecuta bucatari celebri ca René Redzepi din Danemarca, Michel Bras, vedeta Frantei si chef-ul american Dan Barber, au aterizat in Lima pentru a participa la un festival de gastronomie care a devenit in doar 4 ani cel mai important festival de acest gen, din America Latina.
Ferran Adria, starul gastronomiei mondiale, a ales la randul sau Peru pentru a realiza un documentar despre preparatele locale.
Iar cel mai important bucatar national si-a deschis recent un restaurant urias in inima Manhattan-ului.
In plus, principalele ingrediente ale gastronomiei peruane (printre care aji amarillo-chili galben) se gasesc acum in toate pietele frecventate de bucatarii cu stele Michelin din toata lumea.
Gastronomia peruana contine fructe de mare, este acida pentru ca foloseste mult suc de lamaie, ceapa rosie si un condiment din ardei aji. Retetele contin si multi cartofi - exista peste 3.000 de feluri de cartofi in tara.
Pe acelasi subiect:
VOYO

RON
RON
RON
RON
(P) iBani. Piața imobiliară după majorarea TVA. Sfaturi pentru cei interesați să cumpere o locuință nouă
”Incont”, site-ul Știrile Pro TV de informații economice și educație financiară, a devenit ”iBani”
România, departe de zona euro. Analist: Probabil ne ducem spre 2030 cu adoptarea monedei unice
Popa, CFA România: Într-o lume fără pensii private ar trebui să ne aşteptăm la o pensie de 32% din ultimul salariu
Siemens Energy anunţă concedieri masive pentru a-şi majora profitul. Compania are mii de angajați în România
Cu trenul de la Paris la Viena sau de la Zurich la Barcelona. Pandemia reînvie cursele feroviare de noapte în Europa
(P) De ce aleg românii să joace la pariuri
(P) Tot ce trebuie să știi despre vigneta Ungaria și prețul acesteia
Digitalizarea departamentului HR - un subiect în trend chiar și pentru companiile de IT
Huawei dezminte zvonurile privind vânzarea brandurilor premium de smartphone P şi Mate
Cum vom lucra în 2021: 60% dintre companii vor să reînceapă munca de la birou din luna martie. Mai mult de jumătate au tăiat programele de training şi pe cele de wellbeing
Două treimi din forţa de muncă existentă la nivel global lucrează de acasă, însă unul din trei angajaţi folosește propriul calculator pentru a-şi desfăşura activitatea
Invață să ții sub control cheltuielile de sărbători. Cum funcționează cardul de cumpărături
Moneda euro la 20 de ani. Cea mai importantă realizare macro-economică a secolului trecut a supraviețuit marii crize mondiale, dar rămâne un colos handicapat de propriile slăbiciuni
UE pregătește măsuri de urgență, în cazul unui ”no deal” cu Londra, din ianuarie. Domeniile vizate: pescuitul şi transportul rutier şi aerian
Explozie la gazoductul din Ucraina care asigura gazele pentru Europa. Ce se întâmplă cu livrările de gaze rusești spre continent



RSS