Aceste anulari au redus profitul inainte de taxe al Lufthansa cu peste 100 milioane euro, potrivit informatiilor preluate de Reuters.

"Nu putem recupera aceasta suma pe parcursul unui an", a adaugat acesta.

Lufthansa urmeaza sa anunte rezultatele financiare pentru trimestrul al doilea pe 28 iulie. Operatorul aerian a inregistrat profit in aceasta perioada, conform declaratiilor directorului financiar al companiei.

In ciuda conditiilor dificile, Gemkow confirma esimarile companiei pentru acest an.

"Suntem multumiti de prognoza pentru 2011. Continuam sa ne asteptam ca profiturile si vanzarile sa fie peste nivelul din 2010. Insa fantezia ca am putea sa urcam mult mai mult a fost semnificativ descurajata", a spus oficialul.

Mai mult, Gemkow s-a aratat multumit de numarul calatorilor din luna iunie privind destinatiile europene si estimeaza ca operatiunile companiei din regiune vor deveni profitabile din 2013.

Costurile Lufthansa cu combustibilul sunt in crestere, in pofida masurilor de hedging, si ar putea urca la 6,5 miliarde euro in acest an, de la 5,16 miliarde euro in 2010.

Deutsche Lufthansa AG este cea mai mare companie aeriana germana. Pana in august 2009 a fost a doua ca marime din Europa, dupa Air France-KLM, dar devansand British Airways. Incepand cu septembrie 2009, Lufthansa a preluat compania aeriana austriaca Austrian Airlines (AUA), avansand astfel pe primul loc ca marime in topul companiilor aeriene europene.

Lufthansa detine totodata si operatorii Germaniawings, Swiss sau British Midland si este unul dintre proprietarii minoritari ai Brussels Airlines, SunExpress si JetBlue.

Compania are ca baza principala, Aeroportul International din Frankfurt si este membra fondatoare a aliantei aeriene globale Star Alliance din 1997.