Unitatea de productie din Blaj urmeaza sa fie deschisa in 8 iunie, in timp ce fabrica de la Cluj -Napoca este programata pentru ultimul trimestru din acest an.

La Blaj, Bosch detinea deja o unitate pentru tehnica liniara, care a fost extinsa cu o fabrica de senzori de turatie pentru sistemele de control al sasiului, dedicati industriei auto, dupa o investitie de circa 50 milioane de euro.

Cu o suprafata de 50.000 de metri patrati, unitatea de la Blaj va angaja inca 300 de persoane pana la sfarsitul anului, ajungand la un total de circa 900 angajati.

La Cluj-Napoca, grupul construieste un nou centru de productie, cu o suprafata dfe 38.000 metri patrati, pentru care sunt prevazute investitii de 77 milioane de euro. Unitatea va avea 300 de angajati. Fabrica de la Cluj-Napoca va produce unitati electronice de comanda pentru autovehicule.

La inceputul anului 2013, compania avea in Romania 1.400 de angajati.

Bosch mai are in Bucuresti o firma de distributie de scule electrice, sisteme de incalzire, sisteme de securitate, siguranta si comunicatii si echipamente auto pentru piata de aftermarket, iar in Timisoara se afla un centru de comunicare.

Anul trecut, compania a obtinut in Romania vanzari de 180 milioane de euro in anul 2012, cu 4,5% mai mici fata de valoarea din 2011.

"Suntem multumiti de evolutia pe care compania a inregistrat-o in 2012 in Romania. Acesta este motivul pentru care dorim sa ne extindem pe piata din Romania si sa continuam sa investim aici", a declarat, intr-un comunicat, Brigitte Eble, reprezentanta grupului Bosch in Romania.

La nivel global, grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH si cele aproape 360 de filiale si companii regionale din peste 50 de tari. In anul fiscal 2012 vanzarile grupului au crescut cu 1,9%, la 52,5 miliarde de euro.