Bosch a inaugurat o nouă clădire de birouri a Centrului de Inginerie din Cluj, unde a mutat 500 de angajaţi. Investiţie totală de 30 mil. euro
Birouri Bosch Iasi
Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii, a inaugurat oficial joi noua clădire de birouri a Centrului de Inginerie Bosch din Cluj, unde 500 de angajaţi s-au mutat din alte clădiri locale, iar investiţia totală în proiect a atins pragul de 30 de milioane de euro.
”Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii, a inaugurat astăzi, oficial, noua clădire de birouri a Centrului de Inginerie Bosch din Cluj. Lucrările de construcţie au început în martie 2018 şi au fost finalizate în luna februarie a anului 2020. În timp, investiţia totală în proiect a atins pragul de 30 de milioane de euro. Noua clădire acoperă o suprafaţă totală construită de 17.500 de metri pătraţi, cu peste 10.000 de metri pătraţi de spaţii de birouri moderne, personalizate, concentrate pe zone de lucru interconectate”, informează compania, într-un comunicat.
Clădirea de birouri se află în incinta campusului de software DaVinci Plaza şi găzduieşte peste 500 din numărul total de aproximativ 800 de angajaţi ai Centrul de Inginerie din Cluj care contribuie la viitorul mobilităţii, relocaţi din alte clădiri de birouri din localitate.
”Bosch continuă să vadă un potenţial considerabil în România, iar inaugurarea noului sediu al Centrului de Inginerie Bosch din Cluj subliniază angajamentul nostru faţă de ţară”, a declarat Mihai Boldijar, director general al Robert Bosch şi reprezentantul Grupului Bosch în România.
Adiţional spaţiilor de lucru (birourile comune şi spaţiile deschise, sălile de şedinţe diversificate, cele de training sau zonele de relaxare concepute la comandă), noua clădire oferă diferite facilităţi precum parcare subterană, raste pentru biciclete, centru medical, zonă de gimnastică şi spaţii personalizate, cum sunt zonele de tip Design Thinking sau Hub-ul de Inginerie. Acestea din urmă vor deservi atât dezvoltarea proiectelor interne Bosch, cât şi ca loc de desfăşurare pentru evenimente precum hackatoane, concursuri academice sau alte proiecte dedicate studenţilor.
”Până la 70 de procente din mobilierul existent în spaţiile de birouri a fost conceput şi personalizat de mici producători locali şi afaceri de familie, reiterând astfel sprijinul companiei faţă de ecosistemul local”, precizează compania.
La Centrul de Inginerie Bosch din Cluj, tinerii ingineri dezvoltă produse cu competenţe înalte în software, hardware, ingineria fiabilităţii şi mecanică. Tehnologia pentru conducerea autonomă, conectată, Internetul lucrurilor, industria conectată (Industria 4.0) şi vehiculele electrice, sunt doar câteva exemple din portofoliul de inginerie Bosch din Cluj-Napoca.
Grupul Bosch este prezent pe piaţa din România de peste 25 de ani şi numără peste 8.000 de angajaţi în cinci entităţi. În anul 2019, Bosch a înregistrat un volum de vânzări de 436 milioane de euro pe piaţa din România. Vânzările totale nete, incluzând vânzările companiilor neconsolidate şi livrările interne către companiile afiliate, au atins 1,4 miliarde de euro. Pe lângă centrul de cercetare – dezvoltare din Cluj şi unităţile sale de producţie pentru Soluţii de mobilitate din Cluj şi din Blaj, Bosch mai operează şi o unitate de producţie de tehnologie industrială, localizată de asemenea în Blaj, precum şi un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timişoara. În Bucureşti, Bosch operează un birou de vânzări pentru produsele sectoarelor Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. În plus, o filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piaţa electrocasnicelor, are sediul, de asemenea, în capitala ţării.
Grupul Bosch este un lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii. Acesta are aproximativ 400.000 de angajaţi în întreaga lume (status la 31 decembrie 2019). Compania a generat vânzări de 77,7 miliarde de euro în 2019. Operaţiunile sale sunt structurate în patru sectoare de activitate: Soluţii de mobilitate, Tehnologie industrială, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. Lider în IoT, Bosch oferă soluţii inovatoare pentru case inteligente, Industrie 4.0 şi mobilitate conectată.
Mai multe despre:
#Bosch#cladiri de birouri
Pe acelasi subiect: