Noile locaţii ale depozitelor vor fi închiriate pe termen lung, punându-se accentul pe stabilirea unor noi operaţiuni logistice sau din industria uşoară şi vor fi situate pe unul dintre cele cinci coridoare naţionale cheie identificate în cadrul Master Planului General de Transport al României.

Aceste proiecte vor cuprinde infrastructura pentru depozite moderne şi vor fi dezvoltate pe o bază durabilă. Proiectele vor contribui la diversificarea ulterioară a economiei României şi vor promova generarea de locuri de muncă prin stabilirea unor depozite logistice suplimentare şi a unui lanţ de aprovizionare modern, ducând astfel la o productivitate îmbunătăţită a comerţului en-gros şi cu amănuntul.

"Acest pachet de finanţare confirmă şi susţine misiunea companiei noastre de a contribui la economia reală prin dezvoltarea unei infrastructuri logistice moderne pentru clienţii noştri, astfel ducând la un lanţ de aprovizionare asigurat pe viitor şi favorizând generarea de locuri de muncă în această regiune", a declarat Jeroen Biermans, director general al WDP în România.

"Proiectul va genera 3.700 de noi locuri de muncă în perioada lucrărilor de construcţie şi 750 după finalizarea construcţiei şi va contribui la diversificarea economică în regiunile României, care se confruntă cu modificări structurale", a declarat vice-preşedintele BEI, Andrew McDowell.

WDP dezvoltă şi investeşte în domeniul imobiliar logistic (depozite şi birouri). WDP are aproximativ 4 milioane metri pătraţi de proprietăţi în portofoliul său. Acest portofoliu internaţional de clădiri seminindustriale şi logistice cuprinde peste 180 de locaţii la principalele centre logistice pentru depozitare şi distribuţie în Belgia, Olanda, Franţa, Luxemburg şi România.

Principalii proprietari de parcuri logistice şi industriale din România sunt în acest moment CTP, WDP, P3, VGP, Globalworth, Alinso Group, Logicor, ICCO Group, Helios Phoenix, TRC, cu portofolii variind între 100.000 şi peste 700.000 mp.

Potrivit guvernatorului Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, Banca Europeană de Investiţii (BEI) a asigurat, de la începutul colaborării cu România, investiţii de peste 13 miliarde de euro în aproape 130 de proiecte, fiind un pilon important pentru dezvoltarea economică strategică a ţării.