După finalizarea acestui nou pachet de investiții, valoarea totală a portofoliului imobiliar al WDP în România va ajunge la aproximativ 450 de milioane de euro, apropiindu-se astfel de valoarea de 500 de milioane de euro până la sfârșitul anului 2019.

Potrivit unui comunicat al companiei, în locația sa actuală din Ștefănești de Jos, de lângă București, WDP va începe construcția a două noi depozite, cu suprafață totală de aproximativ 80.000 m². Aceste imobile se dezvoltă pe parcela care a fost achiziționată la sfârșitul anului 2017.

Noua clădire, cu o suprafață totală de 58.000 m², este un nou depozit de logistică alimentară pentru Metro. Clădirea va fi finalizată în etape, până la începutul anului 2020 și va cuprinde atât o zonă de depozitare fără temperatură controlată, cât și o zonă de depozitare cu răcire și congelator, pentru distribuirea produselor alimentare. Metro semnează un contract de închiriere pe o perioadă de zece ani pentru această locație.

În plus, se dezvoltă un nou centru de distribuție de peste 22.000 m², având livrarea în al doilea trimestru al anului 2019, care va găzdui activitațile de e-commerce ale specialistului LPP în îmbrăcăminte. LPP a semnat un contract de închiriere pe o perioadă de zece ani pentru această locație. WDP prevede pentru aceste proiecte un buget de investiții de aproximativ 43 de milioane de euro.

Anterior, WDP a dezvoltat și închiriat centre de distribuție în această locație pentru Decathlon și Carrefour, care împreună reprezintă o suprafață de aproximativ 49.000 m².

Parcul WDP din Ștefănești de Jos se află la intersecția șoselei de centură București cu autostrada A3, care face legătura între Capitală și nordul țării, într-un sector cu o creștere a puterii de cumpărare și, prin urmare, este o bază excelentă pentru e- fullfilment, e-commerce, servicii de logistică și distribuție. Această locație este de asemenea interesantă pentru comercianții din domeniul alimentar. Anterior, de exemplu, Mega Image (filiala din România a Ahold Delhaize) și-a concentrat activitatea de distribuție în această regiune.

Totodată, WDP a achiziționat un depozit existent în această locație cu o suprafață de aproximativ 33.000 m². Contractul de închiriere cu Profi are un termen rezidual de zece ani. Retailerul își va extinde parteneriatul cu WDP în acest fel după utilizarea anterioară a unui nou centru de distribuție frigorifică în această locație. La urma urmei, lanțul de supermarketuri Profi își centralizează serviciile de vânzare de fructe și legume pentru regiunea Transilvania. În plus, Profi închiriază, de asemenea, un depozit nou de la WDP în Roman.

Prin această achiziție WDP devine proprietarul întregului parc logistic din Cluj-Napoca (aproape 70.000 m²) și se va ocupa de managementul parcului. Furnizorii de servicii logistice Arcese și KLG au, de asemenea, o clădire WDP aici. Bugetul de investiții pentru această achiziție se referă la aproximativ 22 de milioane de euro.

Se asemenea, WDP construiește unui nou depozit pentru Ursus Breweries, una unul dintre cele cei mai mari fabrici producători de bere din România. Ursus Breweries își va aproviziona clienții din capitala din depozitul de la Buzău, la nord-est de București va folosi locația din Buzău, situat la Nord-Est de București pentru aprovizionarea clienților din capitală. Noul centru de distribuție, de aproximativ 20.000 m², este situat lângă fabricile de bere existente și este închiriat pentru o perioadă de zece ani. Bugetul de investiții pentru WDP este de aproximativ 10 milioane de euro.