Grupul Financiar Banca Transilvania a anunţat, în octombrie 2019, intenţia de a-şi extinde serviciile financiare pentru cei peste trei milioane de clienţi, printr-o investiţie în domeniul pensiilor private. Tot atunci a avut loc semnarea, în Bucureşti, a unui angajament ferm între BT Asset Management, BT Investments şi Certinvest Pensii privind achiziţia.

"Pornim cu aproape 10.000 de clienţi şi cu peste 75 de milioane de lei în administrare. Urmează o perioadă de integrare a Certinvest Pensii în Grupul Financiar BT şi de pregătire pentru clienţi. Ne adresăm celor care îşi stabilesc un plan cu bătaie lungă privind pensia privată, apropiaţi ai brandului BT. Mulţumim autorităţilor pentru suportul acordat", a declarat Aurel Bernat, director general, BT Asset Management.

Grupul Financiar Banca Transilvania îşi propune, în urma acestei achiziţii, ca viitoarea companie de pensii BT să devină un jucător cât se poate de relevant pe piaţă, pe modelul companiilor din Grupul BT, stimularea economisirii de termen lung prin Pilonul III de pensii, variantă opţională, dar cu căutare tot mai mare în rândul persoanelor active şi oferirea unei alternative de investiţii, atât prin pensiile facultative, cât şi prin fondurile de investiţii, pe fondul trendului ascendent al economisiri, se menţionează în comunicat.

Tranzacţia a fost asistată de BT Capital Partners, divizia de investment banking şi pieţe de capital a Grupului Financiar BT, membru exclusiv în România al alianţei internaţionale Oaklins.

BT Asset Management SAI este compania Grupului Financiar Banca Transilvania, specializată în administrarea de investiţii prin fonduri deschise şi închise. BTAM are în prezent peste 4,2 miliarde de lei active, 14 fonduri deschise de investiţii în administrare şi peste 45.000 de clienţi.