"Capacitatea teoretica de productie in fabrica din Romania este de 140-150 milioane de carduri pe an. Anul acesta vom produce undeva la 40-50 milioane de carduri, cu un volum in prezent de 2-3 milioane de carduri pe luna, urmand sa ajungem la capacitate maxima anul viitor", a declarat miercuri directorul general al Austria Card, Jochen Hense. 

Fabrica din Romania, cu o suprafata de 15.000 mp si un teren aferent de 85.000 mp, care a presupus o investitie de 25 milioane de euro, va furniza carduri cu cip atat ca instrumente de plata, cat si pentru identificare securizata.

Peste 80% din cardurile produse vor fi exportate catre toate pietele unde este prezenta Austria Card, in peste 35 de tari. 

Jochen Hense a declarat ca firma isi va recupera investitia intr-o perioada de trei-cinci ani.

Unitatea din Romania va produce carduri pentru banci, guvern (pasapoarte, carti de identitate), dar si pentru companii de transport, cum ar fi biletele de tren. Printre clienti se numara BCR, Raiffeisen Bank, Piraeus Bank si Universal Bank of Bulgaria. 

Fabrica are in prezent 50 de angajati, urmand ca numarul acestora sa creasca la peste 100 pana la sfarsitul acestui an-inceputul anului viitor. Productia de carduri in Romania a inceput in urma cu doua-trei saptamani. 

Situata in sectorul 1 al Capitalei, fabrica este certificata MasterCard si Visa, fiind prima unitate de acest tip deschisa in Romania. 

Furnizorul de carduri Austria Card a fost preluat in proportie de 85% de la Banca Nationala a Austriei in anul 2007 de catre compania elena Inform Lykos. Ulterior, in 2011, firma elena a dobandit controlul integral asupra Austria Card. 

In Romania compania este prezenta prin Inform Lykos Bucuresti, cu activitati in sectorul de tipografie si servicii IT, management de date si informatii cu caracter confidential. 

Austria Card produce peste 75 milioane de carduri pe an, avand circa 350 de angajati. Compania are unitati de productie si personalizare carduri in Viena si furnizeaza carduri inteligente la nivel global, exportand peste 60% din cardurile produse catre banci din Europa Centrala si de Est.