"Ne preocupa situatia pentru ca ne dorim stabilitate politica, dar doar din prisma faptului ca vrem sa avem interlocutori pentru sectoarele economice vitale. Dar credeti ca investitorul care este in Romania face mai putine saibe decat facea inainte? Investitorii care vor sa vina tot vor veni. Aceste probleme sunt sperietori foarte usor de lansat, dar n-au consistenta. Cine vrea sa vina o face oricum, are strategie si stie ce este aici. De exemplu in Italia s-a schimbat Guvernul, dar ratingul a fost imbunatatit", a declarat Cristian Parvan, citat de Mediafax.

El a atras atentia insa ca daca instabilitatea politica se perpetueaza atunci ar putea sa apara probleme si la nivelul mediului economic.

Liderul PNL, Crin Antonescu, a anuntat marti ca liberalii se vor retrage din USL si isi vor rechema ministrii si secretarii de stat din cabinetul condus de premierul Victor Ponta. Premierul a stabilit ministrii PSD care vor ocupa, interimar, posturile de ministru eliberate de PNL. Lista a fost stabilita de premierul Ponta si agreata de presedintele Traian Basescu.

Disensiunile dintre partidele din coalitia aflata la guvernare au aparut in urma cu mai mult timp, iar recent organizatiile de investitori s-au aratat ingrijorate de instabilitatea politica.

Astfel, reprezentantii Camerei de Comert Americane in Romania - AmCham declarau saptamana trecuta ca instabilitatea politica afecteaza predictibilitatea mediului economic, cu efect asupra gradului de atractivitate al pietei locale pentru investitori.

In acelasi timp, Mihai Bogza, presedintele Consiliului Investitorilor Straini (CIS) declara in urma cu o saptamana ca desi crizele politice "intra in logica democratiei, Romania isi permite mai putin acest lux" pentru ca are foarte mult de recuperat din punct de vedere economic.