Tim Cook a convenit cu Apple in 2011 sa primeasca pe parcursul a 10 ani actiuni in valoare 378 milioane de dolari, iar amendamentele au fost aduse la initiativa acestuia. Decizia boardului companiei vine dupa proteste ale unui grup de actionari la reuniunea anuala din februarie si intr-o perioada in care pretul pe bursa al titlurilor ramane cu mult sub nivelul record atins in septembrie.

Intelegerea initiala prevedea ca seful Apple sa primeasca actiunile in doua transe, dupa cinci si zece ani in functie. Dupa modificarea acordului, jumatate din pachetul de actiuni va fi acordat treptat, iar restul va depinde de evolutia pe bursa.

Daca pretul actiunilor va avea o evolutie care sa le plaseze in prima treime a companiilor din componenta indicelui S&P 500 al bursei americane, iar Cook va ramane director general pentru intreaga perioada de 10 ani, atunci va primi integral pachetul salarial convenit in 2011.

In cel mai rau caz, in care cotatia Apple se afla in ultima treime a indicelui S&P 500, Cook va primi doar jumatate din pachetul de actiuni.