"Am protestat pana acum o saptamana, am intrat si in greva foamei, au zis ca ne ajuta, dar uitati-va unde am ajuns. Vom ramane sa protestam pana cand se va relua productia. Maine se incheie si reviziile, curent electric nu mai avem, de lucrat nu se lucreaza, iar noi asteptam banii pe august si septembrie. Suntem disperati, sunt proteste pe termen nelimitat!", a afirmat un protestatar, citat de Mediafax.

Liderul protestatarilor, Corneliu Cernev, spune ca salariatii de la Oltchim nu mai au incredere in guvernanti si ca oamenii si-au pierdut toate sperantele.

"Nu mai avem incredere nici in planurile lui Dan Diaconescu, nici in cei de la Guvern, care au spus ca ne ajuta cu fonduri, cu credite, cu salariile restante. Am reluat protestele pe platforma, vrem ca acest combinat sa mai aiba viitor. Acum combinatul nu are niciuun viitor", a declarat Corneliu Cernev.

Oamenii spun ca vor renunta la proteste doar in momentul in care va fi reluata productia combinatului, iar ei isi vor primi salariile restante.

De asemenea, o parte dintre angajati iau in calcul varianta de a veni la Bucuresti pentru a protesta la Ministerul Economiei.
Dan Diaconescu a castigat licitatia pentru preluarea a 54,8% din actiunile Oltchim, dupa ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare pret, pentru titlurile detinute de stat.

Contractul nu a fost insa semnat, iar premierul Victor Ponta a anuntat ca privatizarea Oltchim va fi reluata anul viitor, el spunand ca, dupa ce se va constata ca asa-zisul castigator nu a avut nici bani, nici intentia de a deveni actionar majoritar, statul va aproba un plan de masuri pentru combinat.

In cursul zilei de luni, premierul s-a intalnit cu ministrul Economiei si seful OPSPI pentru discutii legate de situatia Oltchim.
Premierul Victor Ponta a dat asigurari, luni, ca angajatii Oltchim isi vor primi in continuare salariile, el aratand ca "circul" privatizarii companiei trebuie sa inceteze si ca Guvernul va veni cu un plan pentru urmatoarele sase luni, astfel incat combinatul sa fie salvat.

Intrebat daca in aceste sase luni, pana in primavara anului viitor, cand va fi reluata procedura de privatizare, angajatii de la Oltchim isi vor primi salariile, Ponta a raspuns afirmativ. "Deocamdata si le-au primit de la noi salariile. Si le vor primi in continuare, dupa ce s-au lamurit ca salvatorul providential si-a batut joc de ei de fapt. Acum domnul Dan Diaconescu va gasi pretexte. El nu a avut niciodata si nu are banii respectivi", a spus Ponta.