"Fata de inceptul anului, cand ne-am propus o crestere de peste 20%, rezultatele din primele noua luni arata ca vom incheia cu un avans de 10%, cifra fiind una buna, in conditiile in care primul trimestru al anului 2014 a fost unul dificil. Am fost nevoiti sa facem schimbari, sa ne adaptam din mers la noile conditii ale pietei, care a inregistrat un recul de 40-50% pe segmentul aparatelor foto compacte, inlocuite de smartphone-uri. Nici segmentul aparatelor DSLR nu a evoluat prea bine", a spus Marian Alecsiu.

El a estimat ca piata echipamentelor foto va incheia acest an cu un minus de 30% fata de 2013, atat valoric, cat si ca numar de unitati vandute. S-a aratat optimist si a spus ca afacerile F64 Studio se vor mentine pe un trend pozitiv si in 2015. 

"Incercam sa reducem impactul negativ al scaderii vanzarilor de echipamente foto prin dezvoltarea serviciilor de printing, consignatie si inchiriere de aparate foto si video, unde se manifesta o cerere in crestere", a spus seful retailerului. 

F64 Studio si-a inceput activitatea in urma cu 13 ani si este controlat de Marian Dan Alecsiu - 50% si Dorina Daniela Becheru - 50%.  Are aproximativ 130 angajati care isi desfasoara activitatea in doua sedii, la care se adauga si magazinul din Bulevardul Unirea 45. 

Societatea este si administratorul magazinului Nikon din Romania, situat in Baneasa.