In acest fel a ales compania sa-si prezinte rezultatele financiare pe anul in curs.

"Vom incheia anul 2013 pe plus fata de 2012, ceea ce este o performanta in conditiile in care vanzarile de aparate foto si video au scazut cu 20%, iar pe segmentul DSLR piata a scazut cu 4%, iar previziunile in 2014 trendul negative se va mentine. F 64 Studio va incheia acest an cu afaceri de 20 milioane de euro, in crestere cu aproape 12% fata de 2012", a spus Alecsiu in conferinta in care urma sa se anunte preluarea F 64 Studio de catre un investitor strain reprezentat, in final, de Mos Craciun, insotit de doi reni si un pitic, scrie Mediafax.

Alecsiu a aratat ca, de-a lungul timpului, in calitate de co-proprietar al F 64 Studio, a primit cateva oferte de preluare, dar ultima, venita din partea salariatilor, a fost cea mai interesanta.

"Pentru a iesi din zona stirilor cu cifre si pentru a ne mai destinde in aceasta perioada, am dat curs ofertei investitorului din nordul Europei si anume Joulupukin, adica Mos Craciun in limba finlandeza", a adaugat Alecsiu, care este si co-proprietar al companiei.

Infiintata in 2001, F 64 Studio SRL Bucuresti are un capital social de 200 lei si este controlata de Dorina Daniela Becheru - 50% si Marian Dan Alecsiu - 50%, conform datelor Registrului Comertului.

Retailerul foto si video are peste 120 de angajati si a consemnat in 2012 afaceri de 82,1 milioane de lei, in crestere cu 33,3% fata de anul precedent, iar profitul net a urcat cu 9,7%, la 5,1 milioane de lei.

Societatea isi desfasoara activitatea in doua sedii, la care se adauga si magazinul din Bulevardul Unirea 45. F 64 este si administratorul magazinului Nikon din Romania, situat in zona Baneasa.

Vineri, compania a trimis presei un comunicat prin care anunta preluarea de catre un investitor strain.