Daca vrei sa investesti in aceasta perioada tulbure din punct de vedere economic si te intereseaza  o afacere pe termen lung, care sa-ti aduca profituri decente si in mod constant , si nu cauti imbogatirea peste noapte, consultantii au cateva sugestii.

Servicii/reparatii

Indiferent daca este criza sau nu, aparatele electrocasnice, masinile, obiecte casnice, incaltamintea, etc., se strica vrand-nevrand si trebuie reparate. Un astfel de tip de afacere merge cu atat mai mult in timp de criza, deoarece in vremuri bune oamenii si-ar putea permite sa inlocuiasca obiectele stricate cu unele noi. Dar pe vremuri grele reparatia este mai avantajoasa deoarece costa mai putin decat inlocuirea produsului.

Magazinele cu pret unic

Dovada ca aceste magazine merg bine este ca apar din ce in ce mai multe pe toate strazile. Scaderea veniturilor ii obliga pe majoritatea oamenilor sa cumpere produse din ce in ce mai ieftine cu care sa-si faca treaba. Asemenea magazine au o gama foarte variata de produse, de la haine, papetarie, jucarii, pana la produse electrocasnice si obiecte de bucatarie, toate la pret unic, foarte mic.

Produsele de lux

Sa nu credeti ca daca este criza toata lumea sufera. Va fi intotdeauna o categorie sociala cu multi bani. Produsele de lux nu sunt foarte afectate de criza deoarece oamenii bogati au un stil de viata deja format la un anumit standard si chiar daca vor fi mai circumspecti in privinta investitiilor, in privinta consumului nu vor face rabat de la calitate. Vor fi intotdeauna in ton cu moda, cu noile lansari tehnologice si vor consuma doar produse premium.
Acest sector de piata merge bine si ca dovada este suficient sa ne uitam la vanzarile de masini de lux, la vanzarile de electrocasnice de ultima generatie, la vanzarile de haine de designer sau parfumuri. Mai mult, apar magazine care comercializeaza exclusiv produse alimentare si bauturi premium, marci renumite cu preturi pe masura.

Agroturismul

Este o afacere ale carei rezultate se vad pe termen lung dar care poate aduce profituri si in timp de criza. Din lipsa banilor, cei mai multi renunta la concedii in strainatate si aleg sa-si petreaca zilele libere in tara, la o pensiune. Costurile sunt mai mici, iar relieful si zonele din Romania sunt foarte ofertante. Pentru o asemenea afacere pot fi accesate si foduri europene.

Recuperarea datoriilor

Dupa perioada de expansiune a creditului de consum, iata ca acum ne confruntam cu reversul medaliei,  cresterea numarului de rauplatnici.

Bancile sunt mai interesate de recuperarea banilor imprumutati in aceste moment decat de noi imprumuturi, asa ca exista o cerere mare pe piata de firme de recuperare datorii.

Recuperatorii de datorii ii urmaresc pe rauplatnici prin scrisori, telefoane si e-mailuri, in numele anumitor firme. Cu cat datoria este mai veche, cu atat comisionul pe care puteti sa il obtineti este mai mare: acesta poate ajunge si la 60%.

Firmele de servicii funerare

Suna macabru dar este cea mai sigura afacere din lume pentru ca intotdeauna va exista cerere pe piata. Poate singurul lucru de care putem fi siguri in lumea asta este ca la un moment dat toti vom muri. Asadar, nevoile raman aceleasi, indiferent de situatia economica.