Fostul ministru al apararii a dat miercuri declaratii in fata procurorilor, timp de doua ore, despre scandalul in care este implicat.

Procurorii eleni vor sa stie de unde a avut oficialul bani ca sa-si ridice, nu una, ci trei case, mai bine zis vile, in capitala si in zone turistice foarte scumpe, ca insula Corfu. Acuzatul se declara victima unui linsaj motivat politic.

Insa oamenii de rand, pe care criza economica i-a aruncat in pragul saraciei, vor sa stie exact daca cei care i-au condus au furat in timp ce falimentau o tara intreaga.

Bulgarii au in schimb alte probleme. Oficialii europeni au hotarat sa cerceteze direct datele economice comunicate la Bruxelles, dupa ce insusi premierul Borisov a recunoscut ca Sofia a trisat.

"Planurile bugetare ale natiunilor vor fi prezentate Comisiei Europene si statelor membre. Orice guvern care va prezenta un buget cu un deficit serios va trebui sa justifice aceasta situatie in fata celorlalti membri", promite presedintele Uniunii Europene, Herman Van Rompuy.