"Obiectivul nostru declarat este de acces in zona euro in 2015. Nu spune nimeni ca este un termen absolut, dar nu avem voie sa ne dam amanari, daca nu este cazul. Eu consider ca mentinerea acestui obiectiv nu face decat sa stimuleze institutiile romanesti, economia romaneasca la accelerarea procesului de integrare, de aceea voi insista in continuare ca si Guvernul, si Parlamentul sa mentina anul 2015 ca obiectiv pentru intrarea in zona Euro”, a declarat presedintele Basescu la o gala a studentilor romani din strainatate.

El a subliniat ca, in prezent, obiectivul trebuie sa fie de acces in zona euro in 2015. "Daca nu va fi posibil termenul 2015, vom vedea in 2014, ca nu va fi posibil din cauza noastra sau a conjuncturii, vom vedea, dar azi obiectul nostru trebuie sa ramana in continuare 2015", a adaugat presedintele.

Basescu a mai spus ca nu este suficient ca Romania sa indeplineasca criteriile de la Maastricht pentru intrarea in zona euro. "Ce ne-a invatat criza? Criza ne-a aratat ca degeaba indeplinesti criteriile de la Maastricht, daca economia ta nu este competitiva, daca economia nu este performanta, daca economia nu poate sa-si suporte, sa-si sustina natiunea", a comentat seful statului.

Citeste si:

Lagarde: "FMI va inrautati prognoza de crestere economica la nivel mondial"

Cum sa faci bani ca Warren Buffett. Lista obiceiurilor de economisire care l-au imbogatit