"Mesajul-cheie pentru Romania, legat de problemele din Grecia, este acela ca Romania trebuie sa fie foarte vigilenta in indeplinirea tuturor angajamentelor asumate, pentru a se asigura ca nu va aparea niciun risc, care sa fie agravat de situatia actuala (creata de criza din Grecia -n.r.)", a spus Franks, dupa o intalnire cu guvernatorul Mugur Isarescu.

El nu a dorit sa faca comentarii referitoare la situatia fiscala, aratand ca este nevoie ca expertii misiunii sa finalizeze analiza.

Franks a precizat ca in prezent Fondul Monetar se afla intr-un proces de reevaluare a prognozelor macroeconomice.

El a confirmat anuntul facut de reprezentantul Romaniei la FMI, Mihai Tanasescu, potrivit caruia urmatoarea transa de la FMI, in valoare de aproximativ 850 de milioane de euro, va fi alocata exclusiv Bancii Nationale a Romaniei (BNR), fara sa existe posibilitatea unei noi finantari a deficitului bugetar.

O misiune a FMI se afla in Romania in perioada 27 aprilie - 7 mai pentru a evalua daca au fost indeplinite conditiile asumate prin acordul stand-by. Evaluarea acordului ar putea ajunge in Consiliul Director al FMI in a doua jumatate a lunii iunie, care va decide eliberarea celei de-a cincea transe din imprumut, in valoare de 850 de milioane de euro.