In primele 7 luni ale anului, productia industriala a fost cu 7,4 la suta mai mare decat in aceeasi perioada a anului trecut, dar au fost si cresteri intre 10 si 18 la suta la echipamente electrice, medicamente, utilaje sau autovehicule. Chiar si industria alimentara a crecut cu peste 5 la suta.

Pentru a pune totul in miscare productia de energie electrica a crescut cu 7,7%, iar consumul de gaze cu aproape 15. Interesant este ca anul acesta turbinele eoliene au livrat 1,2 la suta din energia electrica, adica 442 de GigaWatiOra, de la 1,4 anul trecut.

In iulie avem crestere si in constructii, in special la constructia de locuinte, cu peste 31 la suta.

Romanii au prins si curajul de a cheltui. Serviciile prestate populatiei, unde intra activitatile din turism, hoteluri si restaurante, au crescut cu 5 la suta. S-au marit si vanzarile de masini cu 7 la suta iar cele de motociclete cu 13.

Asa ca toate semnele arata ca iesirea din recesiune nu se va intrerupe dupa primele doua trimestre cu crestere economica. Economistul sef al ING Bank a declarat Ziarului Financiar ca trimestrul al treilea va aduce un plus de 0,7 la suta, si astfel sunt sanse sa depasim anul acesta cresterea economica prognozata de 1,5 la suta.