INS a prezentat astazi datele privind evolutia PIB-ului in primul trimestru din 2011. Conform datelor prezentate de Institutul National de Statistica in primele trei luni ale acestui an, PIB-ul Romaniei a crescut cu 0,6 procente fata de trimestru patru din 2010 si cu 0,3% fata de primul trimestru din 2010.

Pentru a iesi din recesiune, economia unei tari trebuie sa inregistreze cresteri in doua trimestre consecutive. In ultimul trimestru al anului trecut, economia a crescut cu 0,1% fata de cel anterior.

Economia a intrat in recesiune in trimestrul al treilea din 2008, odata cu scaderea PIB fata de precedentele trei luni cu 0,1%.

De atunci, PIB-ul a inregistrat scaderi in fiecare trimestru, exceptand cresterea de 0,9% in trimestrul al treilea din 2009, un avans de 0,2% in trimestrul doi al anului trecut si cresterea de 0,1% din ultimul trimestru al anului trecut.

In ultimii ani, elaborarea unor conturi nationale operative a devenit din ce in ce mai importanta. Astfel, INS a dezvoltat un sistem rapid de estimari preliminare privind Produsul Intern Brut trimestrial, pentru a reda o imagine operativa si consistenta a evolutiei economiei romanesti.

Basescu: Am iesit din recesiune, nu si din criza VIDEO

Romania a iesit din recesiune, anunta premierul. Seful Prognozei: Vom avea o crestere economica de 0,5%
VIDEO

Franks(FMI): Romania iese din recesiune la finele lunii martie