PwC estimeaza o rata a inflatiei de 5,4% in 2011, cu 2,4 puncte peste tinta stabilita de BNR de 3%.

La nivel global, grupul de macroeconomie din cadrul PwC Marea Britanie, prognozeaza o crestere economica de 3,5% pentru acest an si de 3,1% pentru 2011.

Studiul arata ca India si China isi vor continua ritmul impresionant de crestere in 2010 si 2011. Pentru China, prognoza de crestere economica este de 9,6% anul acesta si de 9,3% anul viitor, in vreme ce economia Indiei va inregistra o crestere de 8,6% in acest an si de 8,5% in 2011.

In ceea ce priveste economiile dezvoltate, iesirea din recesiune in zona euro este un proces "lent si dureros" pentru cele mai multe dintre statele din zona, iar rata ridicata a somajului si masurile de austeritate anuntate de guverne ar putea sa atenueze perspectivele de crestere economica.

"Doar Germania contrazice acest trend, cresterea prognozata a economiei germane fiind de 3,3% in acest an – mai mult decat dublu fata de cresterea economica in Zona Euro per total", precizeaza analistii PwC.

In acelasi timp, economia Statelor Unite ale Americii revine incet pe un trend ascendent, in ciuda persistentei unei rate ridicate a somajului si a temerilor privitoare la un proces deflationist. Bancile centrale din SUA, Marea Britanie si Japonia au dat semnale ca sunt dispuse sa apeleze la metoda "relaxarii cantitative" (un plus de lichiditate in piata) in incercarea de a stimula redresarea economica.