Jurnalistii de la BBC arata ca numarul votantilor a fost destul de scazut, din cauza caldurii sufocante si a "neincrederii romanilor in elita poltica a tarii". Aceastea sunt, potrivit postului britanic, motivele pentru care presedintele a "supravietuit" referendumului.

Este putin probabil ca romanii il vor demite pe presedinte, informeaza si jurnalistii de la The Guardian, care vorbesc de esecul unei tentative de demitere "curajoase si controversate". Publicatia subliniaza ca "Basescu va fi repus, cel mai probabil, in functie, fapt care va deschide o noua si chiar mai incrancenata lupta politica intre presedinte si premier".

"Traian Basescu neutralizeaza tentativa de demitere", titreaza El Pais. Publicatia arata ca acest ultima asalt din cadrul luptei politice Ponta-Basescu s-a terminat cu victoria sefului statului.

Jurnalistii spanioli de la ABC vorbesc despre un "Vot masiv impotriva lui Basescu", aratand ca totusi "prezenta la urne ar putea fi insuficienta" pentru demitere.

"Demiterea presedintelui Traian Basescu a esuat", anunta si Der Spiegel, in timp ce Le Parisien informeaza ca liderul roman este sigur ca a scapat de demitere, iar Le Figaro titreaza ca "romanii au decis soarta presedintelui lor."

Jurnalistii de la CNN arata ca randul lor ca presedintele Traian Basescu si-a adjudecat victoria la finalul referendumului.