"E o prostie sa schimbi ministrul de Finante cu o luna inainte sa intocmesti bugetul de stat si in mijlocul negocierilor cu Fondul Monetar si cu Comisia Europeana. Nu sunt un mare admirator al domnului Vladescu, e totusi un bun profesionist si era un ministru de Finante care lucra la ceva in acest moment. Practic, noul ministru, pe care noi l-am remarcat cu totii in Parlament prin faptul ca tace foarte inteligent la absolut toate discutiile despre finante, oricat de inteligent si oricat de bun ar fi, cred ca-i trebuie cel putin o luna sa invete unde ii este biroul", a afirmat presedintele PSD, Victor Ponta, sambata la Ploiesti.

Intrebat daca crede ca relatia dintre Romania si FMI ar putea fi afectata de schimbarea ministrului Finantelor, Ponta a spus ca, "probabil", aceasta relatie va fi una "si mai proasta decat pana acum", pentru ca delegatia FMI se obisnuise cu fostul ministru.

"Ma intereseaza mai putin oamenii care gestioneaza acest lucru, ceea ce e important e decizia politica si aici noi trebuie sa ne opunem categoric ca solutia pentru Romania sa fie sa mai luam iarasi credite pe care sa le platim Dumnezeu stie cand si cine", a mai spus Ponta.