Activitatea economica a incetinit insa in intervalul octombrie-decembrie fata de trimestrul al treilea cu 0,2% ca serie ajustata.

Datele semnal publicate de INS pentru cresterea economica pe anul 2011 coincid cu cifra avansata in urma cu o luna de presedintele Traian Basescu, de 2,5%. 

Fondul Monetar International prognoza in 2011 o crestere economica pentru Romania de 1,5%, dar dupa misiunea de la inceputul acestui an si-a revizuit in urcare estimarea, la peste 2%. 

Pentru acest an, FMI si Comisia Europeana estimeaza un avans economic de 1,5-2%, in timp ce bugetul este construit pe o crestere economica de 1,8-2,3%. 

Conform primelor estimari, Produsul Intern Brut in ultimul trimestru a fost, in termeni reali, mai mic cu 0,2% comparativ cu trimestrul III 2011 (date ajustate sezonier).  Fata de trimestrul corespunzator din anul 2010, PIB a inregistrat o crestere cu 1,9% pe seria bruta si cu 2,1% pe seria ajustata sezonier.  Produsul intern brut pentru trimestrul IV 2011, in varianta provizorie, va fi publicat de INS printr-un comunicat de presa la data de 6 martie.

Citeste si:

Anul 2012 in viziunea antreprenorilor romani: PIB scazut, insolventa, restructurare