Alianta Confederatiilor Patronale din Romania (ACPR) considera ca, daca sindicatele vor declansa greva, acest lucru s-ar rasfrange asupra economiei, care isi va reveni din ce in ce mai greu.

Totodata, patronii sustin ca o instabilitate sociala ar putea duce la amanarea transelor de la FMI, ceea ce va lasa romanii fara pensii si fara salarii.

"In acest moment, Romania nu isi poate sustine singura bugetarii. Acordul cu FMI este de aceea obligatoriu pentru a depasi impasul creat si a menţine economia pe linia de plutire. Refuzul sindicatelor de a se aseza la masa dialogului social si blocarea sau amanarea negocierilor cu FMI va pune statul in situatia de a nu-i mai putea plati nici pe bugetari, nici pe pensionari, cu efecte dramatice asupra populaţiei", susţin reprezentantii ACPR.

Toate cele cinci confederatii sindicale din Romania au pichetat Guvernul si Presedintia toata saptamana, urmand ca miercuri sa organizeze un miting in Bucuresti.

Sindicatele ameninta ca in cazul in care Guvernul nu renunta la masurile de austeritate anuntate, vor declansa greva generala la sfarsitul lunii mai.

Profesorii si functionarii publici au anuntat deja ca vor intra in greva din 31 mai.