"Scaderea pietei va fi de 10% in acest an, iar in 2011 nu vad nicio revenire, Romania este inca in criza din cauza ca economia nu isi revenire. Nu stiu cand Romania va incepe sa se stabilizeze", a afirmat Leodolter, intr-o conferinta pe tema rafinarii petrolului organizata de Petroleum Club.

Cererea de carburanti a crescut in 2008 cu 8%.

Petrobrazi este una dintre cele doua rafinarii ale OMV Petrom, cealalta unitate fiind Arpechim Pitesti.

Potrivit lui Leodolter, Petrobrazi rafineaza doar titei intern, iar OMV Petrom mentine la aceasta rafinarie investitii "minime" de 700 de milioane de euro pe un interval de cinci ani.

Totodata, Arpechim "este inchisa", iar pana la finele anului viitor compania petroliera va lua o decizie privind inchiderea sau vanzarea unitatii.

"Sunt unele companii interesate de Arpechim, precum Oltchim, dar intentiile de a o cumpara sunt una, iar banii pentru asta sunt alta", a continuat Leodolter.

Potrivit acestuia, fiecare a patra rafinarie din Europa ar trebui inchisa, din cauza cererii scazute si a concurentei din orientul Mijlociu, unde se construiesc rafinarii cu capacitati mari.

"Este o presiune foarte mare pe rafinariile din Europa si SUA, iar deocamdata este greu de anticipat ce se va intampla cu India si China", a adaugat el.

OMV Petrom este controlata de grupul austriac de petrol si gaze OMV.