Schimbarea ar trebui facuta, potrivit ziarului din Cluj, "pentru ca Romania sa nu ajunga in situatia Greciei si Islandei si pentru a fi in continuare sustinuta cu fonduri externe".

Ziua de Cluj mai anunta ca "seful statului ar putea sa mearga in urmatoarea perioada pana la schimbarea intregului Cabinet Boc cu unul exclusiv de tehnocrati".

Conform acelorasi surse de la Cotroceni, invocate de semnatarul articolului, "D.P." pe numele sau (ar putea insemna departamentul politic!) pentru Ministerul Finantelor este vizat Calin Georgescu, un necunoscut publicului larg.

Calin Georgescu a declarat insa pentru incont.ro ca este flatat de aparitia unui astfel de zvon, dar nu crede ca ar fi potrivit pentru respectivul portofoliu, neavand studiile economice necesare.

"Acesta ar putea fi insarcinat chiar cu formarea unui cabinet de tehnocrati, in cazul in care Traian Basescu poate sa isi asigure o suficienta sustinere parlamentara, iar PDL nu il va boicota", mai scrie Ziua de Cluj, pulsand cu ideea ca  Georgescu il va inlocui poate chiar pe Boc.

"Nu am competentele necesare pentru a fi ministru de Finante. Am citit si eu articolul din ziar ca orice om. Nu m-a contactat nimeni si nu mi-a propus nimeni o astfel de functie", a mai explicat pentru incont.ro Calin Georgescu.

El a adaugat ca este oricum mult mai cunoscut in mediile academice decat in cele politice si ca de cel putin doi ani se ocupa de proiectul prin care vrea sa reprofesionalizeze Romania.

In prezent, Georgescu este secretar general al Asociatiei Romane pentru Clubul de la Roma, director executiv al Institutului de proiecte pentru Inovatie si Dezvoltare, alaturi de guvenatorul BNR - Mugur Isarescu, fostul ministru de externe Sergiu Celac si ex-ministrul Educatiei Ecaterina Andronescu etc. Lista completa a consiliului director al IPD oa aveti aici!

Georgescu este si director executiv al Centrului National pentru Dezvoltare Durabila, membru in Consiliul Director al Centrului European de Suport, alaturi de Max Schön, presedintele Asociatiei Germane pentru Clubul de la Roma, si Siegfried Sellitsch, membru al consiliului de conducere al sectiei austriece a Clubului de la Roma.

El a terminat facultatea in 1986 si a obtinut doctoratul in stiinte in anul 1999. A ocupat si pozitia de Senior Fellow in cadrul Programului Natiunilor Unite pentru Dezvoltare si a trecut prin diverse functii in Guvernul Romaniei de la consilier al ministrului Mediului, secretar general in Ministerul Mediului pana la pozitia de director al Directiei de Organizatii Economice Internationale din cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Este doctor in pedologie si a coordonat realizarea Strategiilor Nationale de Dezvoltare Durabila din 1999 si 2008.

Ai aici si Proiectul sau Reprofesionalizarea Romaniei!

Sebastian Vladescu nu a putut fi contactat pana la ora transmiterii acestei stiri.