Ungureanu a precizat acest lucru dupa ce a participat la Congresul de constituire a Partidului Noua Republica.

El a aratat ca a venit la eveniment intr-o dubla calitate, respectiv de invitat si de membru fondator al Initiativei Civice de Centru-Dreapta.

Fostul premier a spus ca initiativa al carei membru fondator este urmeaza sa se regaseasca pe aceeasi platforma electorala cu Noua Republica dar si cu alte formatiuni politice interesate de o actiune unita inainte de alegerile din toamna, incepand cu PDL si terminand cu PNTCD.

Intrebat daca in toamna va candida la parlamentare, Ungureanu a raspuns: "In toamna sper sa ma regasesc alaturi de. candidatii platformei politice pe care o construim ca loc in care sa se regaseasca toate fortele politice care reprezinta centrul si dreapta. Deci nu pe listele unui partid ca atare, ci pe listele acestei noi forte politice, de dreapta, care urmeaza sa se nasca. Va fi o alianta electorala, in opinia mea, in care se va regasi si PDL, care este parte a specrului politic de centru-dreapta."

El tinut un discurs si la Congres in care a facut un apel la renuntarea la orgolii personale si la atingerea scopului de a uni intr-o platforma unica de dreapta fortele politice care se revendica de la aceasta ideologie si de a castiga alegerile din toamna.

Ungureanu a spus ca isi va lansa initiativa in maximum doua saptamani si ca va da curs invitatiei la Conventia extraordinara a PDL din 30 iunie, daca va fi invitat.