Chitoiu a precizat ca primele companii care vor beneficia de management privat vor fi Hidroelectrica si Transgaz.
Alaturi de Transgaz si Hidroelectrica, Oltchim, Romarm si Electrica Furnizare se numara printre societatile de stat la conducerea carora vor fi numiti manageri privati, informeaza Mediafax.

Printre companiile de stat pentru care vor fi selectati, ulterior, manageri privati, conform angajamentelor asumate fata de FMI, se numara Tarom, SNLO, CFR SA, CFR Calatori, Nuclearelectrica, Transelectrica si Romgaz.

In martie, Lucian Bode, ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, declara ca Oltchim, Romarm si Hidroelectrica vor fi primele companii de stat care vor avea management privat, dupã care va urma Electrica Furnizare.

Un document guvernamental redactat in martie releva ca lista scurta de manageri privati la Hidroelectrica, Oltchim si Romarm va fi definitivata pana la 30 aprilie, iar cea pentru Electrica Furnizare va fi redactata panã la 15 mai, etapa urmata imediat de numirea noilor directori, printre companiile cu management privat figurand insã si Complexul Oltenia.

Pentru Complexul Energetic Oltenia, lista scurtã cu propuneri de candidati urma sa fie finalizata tot pana pe data de 15 mai.