Executivul a decis totodata ca reprezentantii statului in adunarile generale ale actionarilor din companiile unde statul este actionar minoritar sa isi doneze indemnizatia intr-un cont de solidaritate, refuzul fiind sanctionat prin inlocuirea lor.

Procedura va fi reglementata printr-un memorandum care va fi avizat de Guvern. Potrivit surselor citate, desi virarea sumelor va fi prezentata ca avand un caracter "benevol", va reprezenta practic o decizie a actionarilor si conducerii acestor companii si regii de stat.

Dupa ce sindicatele din companiile de stat au amenintat cu greva generala in cazul in care salariile le vor fi taiate cu 25%, ca in cazul bugetarilor, atat premierul Emil Boc, cat si ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, au declarat ca Guvernul va gasi o formula si pentru diminuarea acestor salarii, fara ca ea sa fie in contradictie cu contractele colective de munca incheiate la nivelul acestor institutii.

Ulterior, purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean, a precizat ca salariile din companiile de stat care au fost deja reorganizate nu vor fi taiate, printre acestea numarandu-se si CFR-ul.